W styczniu sieć restauracji Max Premium Burger przy wsparciu technicznym S&T otworzyła w Warszawie dwie nowe restauracje – w Złotych Tarasach i na terenie Centrum Handlowego Arkadia.

Sieć restauracji Max Premium Burgers korzysta z kompleksowej opieki serwisowej S&T od roku. W tym czasie zespół wdrożeniowy S&T przygotował do uruchomienia 8 lokali gastronomicznych, zainstalował blisko 250 urządzeń POS (komputery, kasy, drukarki fiskalne, terminale płatnicze, kioski samoobsługowe, ekrany kuchenne).

W ramach umowy ramowej, z siecią restauracji Max Premium Burgers, S&T odpowiada za zakup oraz instalację urządzeń IT (drukarki, kioski samoobsługowe, ekrany Digital Signage), testy konfiguracyjne, przygotowanie dokumentacji i przekazanie systemu do produkcji. Po uruchomieniu każdego lokalu gastronomicznego firma zajmuje się również utrzymaniem infrastruktury IT i wsparciem technicznym pracowników.

Nowe lokale, nowe wyzwania

Otwarcie nowego lokalu gastronomicznego jest złożonym projektem logistyczno-informatycznym, wymagającym połączenia wielu różnych komponentów w krótkim czasie. Żeby maksymalnie skrócić czas instalacji systemów w lokalach Max Premium Burgers, S&T większość prac konfiguracyjnych przeprowadza w specjalnie do tego przygotowanym laboratorium, dzięki czemu jesteśmy w stanie dotrzymać bardzo wymagających zapisów SLA – mówi Konrad Łucka, IT Services Director w S&T.
Avatar
Konrad Łucka

IT Services Director, S&T

W przyszłym roku na rynku polskim zostaną uruchomione kolejne restauracje, a w ciągu najbliższej dekady planowane jest otwarcie aż 200 lokali w Polsce.

Max Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. W czerwcu 2018 roku MAX rozpoczął kampanię „Burgery pozytywne dla klimatu”, mającą pomagać w walce ze zmianami klimatycznymi. Firma usuwa dwutlenek węgla, który został już wyemitowany do atmosfery, sadząc drzewa, które absorbują więcej węgla z atmosfery niż całkowite emisje będące wynikiem produkcji burgerów, rekompensując tym samym co najmniej 110% z całego procesu produkcji. Firma posiada też szeroką ofertę wegetariańską i wegańską.

Zobacz podobne

23.09.2020

S&T wspiera cyberbezpieczeństwo w Ministerstwie Finansów

Firma S&T zrealizuje kontrakt o wartości blisko 20 mln zł na dostawę i wdrożenie Centralnego Systemu Zarządzania i urządzeń bezpieczeństwa sieci WAN dla jednostek organizacyjnych resortu finansów.
26.08.2020

S&T poprowadzi proces digitalizacji Prokuratury Krajowej

Kolejny organ administracji publicznej zaufał S&T i powierzył jej zadanie przeprowadzenia cyfryzacji swoich procedur. Na zlecenie Prokuratury Krajowej S&T zrealizuje wdrożenie systemu digitalizacji akt postępowań przygotowawczych w sprawach karnych.
22.07.2020

Nowe e-usługi w Urzędzie Patentowym

Platforma Usług Elektronicznych Urzędu Patentowego (PUEUP) zbudowana od podstaw przez zespół programistów S&T to kolejny krok w obszarze informatyzacji administracji publicznej.

Zapisz się na newsletter S&T

Dane są podawane dobrowolnie. Podanie danych oznaczonych gwiazdką (*) jest obowiązkowe do otrzymania newslettera.
Zgoda oznacza możliwość otrzymywania informacji handlowych dotyczących produktów i usług promowanych przez spółki z grupy S&T AG, jak również informacji marketingowych powstałych we współpracy z naszymi partnerami technologicznymi. Mają Państwo prawo do cofnięcia wyrażonej zgody w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania Państwa danych, którego dokonano na podstawie udzielonej zgody przed jej cofnięciem.
Jeśli chcą Państwo wycofać zgodę, mogą Państwo tego dokonać tutaj.

Administratorem Państwa danych osobowych jest właściwa spółka z grupy S&T AG, mająca siedzibę w Polsce. Podane dane osobowe będą przetwarzane w celu prowadzenia działań marketingowych, co jest prawnie uzasadnionym interesem Administratora. Więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych, w tym o przysługujących Państwu prawach, znajduje się w Polityce prywatności.